**Coincidence**is the noteworthy alignment of two or more events or circumstances without obvious causal connection. The word is derived from the Latin co- ("in", "with", "together") and incidere ("to fall on")....

A coincidence does not prove a relationship, but related events may be expected to have a higher index of coincidence.

**Probability theory**is the branch of mathematics concerned with analysis of random phenomena

Wiki==================================

I intend to show coincidence between many things and probability sum more that I don't even Know About yet. Randomly of course. Coincidence can be like that.

;* THIS is Long.

Albert... Twin...

How many ways?

It's a coincidence that Pacal left instructions for the Long Count over 1300 years ago and they still work today

" ... This Way..." "... the 7, the 4 and the 13..."

Pacal

Born 3.26.603

dyed 8.31.683

lives 5.5. 80

His tomb was left open for 9 years and sealed in 692

Who is Pacal? This cat right here...

Pacal II, also known as Pacal the Great (the most recent work gives his full name as K'inich Janaab' Pakal (26 March 603 - 31 August 683), was ruler of the Maya polity of Palenque. Pacal ascended the throne at age 12 on July 29, 615, and lived to the age of 80. The name "Pacal" means "shield" in the Maya language. Wiki

The Message:**“...show the people of the Earth the count of the Tun uc, the count of the seven, the four, and the thirteen. In this way..."**

http://www.lawoftime.org/law/subjective5.html

==============================================

PACAL [also known as Pakal, Hanab-Pakal, Pacal the Great, Lord Shield Pacal, Lord Shield-Pacal, Subject A, Sunshield, Sun-Shield, Lady 8 Flower]. Probably the greatest ruler of Palenque. He ruled from 9.9.2.4.8 (A.D. 615) to 9.12.11.5.18. (A.D. 683). He ascended the throne at age 12 years 125 days, and died at age 80 years 158 days. He is entombed in the sarcophagus of the Temple of the Inscriptions.

http://www.mesoweb.com/pari/publications/RT01/RT01_01.html

Par.Sing....

5 months, 5 days, 80 years Pacal lived, plus 9 years gives in short, 5589 = 'Pacal' as does 5580

Collect a clue.

Fibonacci...

0 1 1 2 3 5 8 13 21 34 55 89 144...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 numbers

Count...

The 'But'... 12 squared = 144 and 144 = letters 'ADD' English Alphabet

Which means zero is not counted.

Then why is it there?

"Nature doesn't waste"

Roll...

1 1 2 3 5 8 13 21 34 55 89 1440...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Square = 144

And what is Fibonnaci?

**Fibonacci:**

*In mathematics, the Fibonacci numbers are a sequence of numbers named after Leonardo of Pisa, known as Fibonacci. Fibonacci's 1202 book Liber Abaci, introduced the sequence to Western European mathematics...*

The first number of the sequence is 0, the second number is 1, and each subsequent number is equal to the sum of the previous two numbers of the sequence itself. In mathematical terms, it is defined by the following recurrence relation:

The first number of the sequence is 0, the second number is 1, and each subsequent number is equal to the sum of the previous two numbers of the sequence itself. In mathematical terms, it is defined by the following recurrence relation:

Source : Wiki

Basically, that means 'past, plus presents, equal next'

and...it's a coincidence that

1440 'minutes' happen to also be One Day.

144 happen to be hours in 6 days.

That might be read as 7 days.

Monday thru Saturday we call them

and... then there's Sun day.

That means 1440 as hours = 60 days

144000 days happen to also be a Mayan Baktun

This means that the Mayan calendars are the same as what we use.

144000 Baktun / 400 Gregorian = 360 ... back to Gregorian later.

144000 / 60 happens to be 2400 and that might be hours too...

in 100 days.

The Roman Numeral for 100 happens to be C

Civilian time uses the numbers 1 to 12 to identify each of the 24 hours in a day. In military time, the hours are numbered from 00 to 24. Regular and military time both use minutes and seconds in exactly the same way. (For example 1:05PM would be 1305 hours.) When converting from regular to military time and vice versa, the minutes and seconds do not change. Midnight is written as 2400 or 0000.

http://www.militaryspot.com/resources/item/military_time

Military/NATO/Letter time zones

More on Roman Numerals later, but for now...

Oh and look, 0000 = midnight and that would make sense because RGB000 would = color BLACK, solid.

1872 000

You don't know RGB?

The

**RGB color model**is an additive color model in which red, green, and blue light are added together in various ways to reproduce a broad array of colors. The name of the model comes from the initials of the three additive primary colors, red, green, and blue. Wiki

If 0000 = Mid.Knight then 1111 might = Day & Knight

Now, what do we know...

In our modern Gregorian Civil Calendar 'year' there are 365 (rounded) days and 366 days a calendar Leap year. That also happens to be the same year we vote and have Olympic games. On the Leap year. Those days are made up of 24 hours each.

24 hours = 1 day, which is the same as to say

1440 minutes = 1 day, which is the same as to say

86400 seconds = 1 day

60 seconds = 1 minute

60 minutes = 1 hour

24 hours = 1 day.

One day contains 1 pair of 12 hours and 2 pair of 6 hours

12 + 12 = 24 hours

6 + 6 + 6 + 6 = 24 hours

We work, sleep and live in 8 hour cycles (roughly).

8 + 8 + 8 = 24 hours also.

8 x 8 x 8 = 512 and

Here's another big One...

8 x 88 = 704 and that might be part of 1776 as 7.4.1776

704 = word G'0;D (this is my interpretation) ... we are free to see 'god' as we choose.

Even if it didn't have anything to do with 'god', this is still quite the accurate tomb inscription... write, that's where we started.

Back to the Maya...

Pacal's tomb says

"...show the Count..."

"... in This Way..."

"... the 7, the 4 and the 13..."

That's been interpreted as 7 x 4 x 13 = 364 'days' a year plus 1 to make a 365 day solar year. In the Maya way, 365 is called their Haab 'calendar'.

It's also been said that 20 x 18 = 360 plus 5 = 365 'Haab'

That's the same as to say 360 plus 4 'fingers' = 364 plus 1 thumb = 365

3 + 6 + 4 = 13 = M ...

7 x 4 x 13 = 364(seven days, four weeks, 13 moons)

3 + 6 + 5 = 14 = N ...

'Modern' solar calendar... but, we say 52 weeks. 52 weeks x 7 days = 364 days. Not 365. what the heck is that about?

3 + 6 + 6 = 15 = O...

while we're at it since 366 = Leap,Vote,Play Olympics Year.

Know the Maya...

The Great Cycle = 1872000 'days'

Long Count Days...

Kin = 1 and x 20 =

Uinal = 20 and x 18 =

Tun = 360 and x 20 =

Katun = 7200 and x 20 =

Baktun = 144000 and x 13 = 1872000 days

\\// 'sideways'

20 x 13 = 260

20 x 18 = 360

260 x 360 = 93600 x 20 = 1872000

The Great Cycle of 1872000 days is rounded to 5125 'years'

That's the date 'ending' cycle of 12.21.2012

Know that they Know us...

If 1872000 were 'minutes', that would = 1300 days.

Simple math...

1872000 / 1440 minutes per day = 1300 days

1300 days / 5 happens to be 260 days which is called a Mayan Tzolkin

260 also happens to be 5 days x 52 weeks.

If that's the case, we know them as Monday thru Friday..

TGIF! and then the weekend of 2 x 52 weeks = 104 days.

eYES!FIG dear?

Oh, GIFThanks! (GOD IS FUNNY!) Go.Figure. :)

Sea again...

360 / 4 = 90

360 / 5 = 72 x 26000 = 1872000

3600 / 5 = 720 x 2600 = 1872000

36000 / 5 = 7200 x 260 = 1872000

26000 / 5 = 5200 x 360 = 1872000

2600 / 5 = 520 x 3600 = 1872000

260 / 5 = 52 x 36000 = 1872000

260 / 4 = 65

90 + 65 = 155 x 1200 = 186O0o!ight! smiles per the 'second' some say, sum more...

155 x 36 =

**5580**

Now that's a co.ink.e.dink too... Remember 5580 = Pacal's brain.

**eYes, Pacal did say Hi after all!**Lived 5, 5 and 80 years X

187200 .

186000 -

======

001200

187200 .

186312 -

======

888

and 8 + 8 + 8 = 24

Now that's another co.ink.e.dink!

It's a coincidence that there are 52 year in a Mayan century, 52 letters if lower case is counted with capitals in 26 letters of English Alphabet or just 52 of anything....for that matter.

There are also 52 cards in a modern playing deck and more then one fit in a 'shoe'... lol!!!

Number is funny like that, doesn't really matter what goes around them, they can just fit together anyway.

Any.Way, moving along...

Then there was this... and tHIs is a coincidence...

From his tomb...

"This way..."

7 4 1 3

7 4 3 1

1 3 4 7

3 1 4 7

3 + 3 + 3 + 3 = 12

The remaining...

741

741

147

147 +

=====

1776

The year of Independence.

The date specifically... 7. 4. 1776

That specifically leaves 11 11 remaining. Now that's a Signal!

Each row when digit summing, add to 12

7 + 4 + 1 = 12

7 + 4 + 1 = 12

1 + 4 + 7 = 12

1 + 4 + 7 = 12

3 + 3 + 3 + 3 = 12

That makes 12 x 5 = 60

From 2012 - 60 years = 20 1952 and that happens to be the year Pacal's tomb was reopened. Don't test me, I'm getting to 1947...

Less you forget why we care about 33. Anyway...

Here's a big One...

12 x 1776 = 21312 and with English alphabet letters in place

21312 says BACAB

**"Bacab**is the generic Yucatec name for each of the four pre-Spanish, aged Maya deities of the interior of the earth and its water deposits..." wiki

http://en.wikipedia.org/wiki/Bacab

His tomb should be over 1300 years old now...

by straight math...

Today - year tomb sealed

2009 - 692 = 1317 years

2009 - 683 = 1326 years

Today - year Pacal dyed

That means the year 691 was the last year it was 'open'.

2009 - 691 = 1318

It's a coincidence that 13 and 18 are important Mayan numbers.

20 x 13 = 260 Mayan Tzolkin

20 x 18 = 360 Mayan Tun (days)

360 is also a 'circle' we say 360 degree, it's also 6 hours (which has 360 minutes) and 360 are also 6 minutes.

Tun360 minutes = 6 hours

Tun360 minutes = 6 hours

Tun360 minutes = 6 hours

Tun360 minutes = 6 hours

Turns1440 minutes = 24 hours which we call One Day.

We are atomic number 6 = Carbon.

It's a coincidence that we have ridiculous history that says 666 = Nero or something. That might be three quarters of a day.too.

Might be 6 + 6 + 6 = 18 = R also. and also as Rah

Tzolkin x Tun = 93600 'days'

260 x 360 = 93600 and x 20 = 1872000

20 x 13 = 260

20 x 18 = 360

I say also...

20 x 20 = 400

T x T = 400

and 400 happens to also be a Gregorian calendar cycle, which we say is 400 'years'. The Sun happens to also be 400 times larger then the Moon.

You should know the Civil cycle, but if not, it's this...

400 years long

303 years contain 365 days

97 years contain 366 days and that means

400 years all contain 364 days.

144000 Mayan Baktun number / 400 Gregorian number = 360, oh! she gets the cigar. ;) That's OUR number.

7 x 4 x 13 = 364 is said to be the 'Moon Cycle'.

I know men think there are 13 per year, but women count them both.

There is always a new moon, even if we can't 'see' it.

That makes 26 a year.

======================

Back to those instructions...

741

741

147

147+

====

1776

1776 happens to also be written as

MDCCLXXVI in Roman Numerals which is on the base of the One Dollar bill, on the Pyramid. A pyramid happens to be made of 5 sides (with Earth as foundation, Counted), 8 lines, 5 corners.

585 = Pyramid

It's a coincidence that 585 is also the sum of 13sums multiplied 1 to 9... back to that later. It's also Venus days, rounded.

MDCCLXXVI

Know the Roman...

M = 1000

D = 500

C = 100

C = 100

L = 50

X = 10

X = 10

V = 5

I = 1

CC XX = 220 and 220s are many things

MD L VI = 1556

1776 - 220 = 1556 - 220 = 1336

I took the spare from the Book at the Statue of Liberty...

July IV MDCCLXXVI it says there.

It's a coincidence that the Mayan Long Count number of

5125 fits nicely...

1776 + 1336 = 3112

3112 + 2013 = 5125

8 x 3 = 24 'hours' x 60 = 1440 days x 1300 = 1872000 Mayan Great Cycle. Days

8 + 8 + 8 = 24

8 x 8 x 8 = 512 remember me?

8 x 88 = 704

88 hours = 5280 'minutes'

5280 also = feet in One sMile.

It's a coincidence that if you take Pacal's life span number of

5580 and subtract

5125 The Long Count number,

====

0455 you get 5 x 91

5580 - 5280 = 300 + 155 = 455

and allWays, as the Mason do, plus 1

The pyramid of Chich'en Itza has 91 steps on each of the four sides. 91 x 4 = 364 and 91 x 5 = 455 (where do you think we come back from?) ;)

455 - 364 = 91

455 - 365 = 90, oh look, we might call that a degree.

The Maya name "

*Chich'en Itza*" means "At the mouth of the well of the Itza." This derives from

*chi'*, meaning "mouth" or "edge", and

*ch'e'en*, meaning "well.

eYES, Chi, Q.

So, let's start with a Pyramid? Now that we have Pacal's instructions...

585 as 5 sides, 8 lines, 5 corners

91 steps each exterior side

x4

===

364 'steps' and 3 + 6 + 4 = 13

13 x 1 = 13

13 x 2 = 26

13 x 3 = 39

13 x 4 = 52

**13 x 5 = 65**('bottom' up to here =

**455**) -

**364**=

**91**'steps'

13 x 6 = 78

13 x 7 = 91

13 x 8 = 104

13 x 9 = 117 +

=============

sum.......

**585**

*Bottoms up Cupcake...*

117 + 104 + 91 + 78 + 65 =

**455**

Now that's some simple clue right there.

13.5 = 65 and

13.8 = 104

104 + 65 = 169 and that's 13, square.

455 - 364

**= 91 'steps'**

455 - 365 = 90 'degree'

585 - 365 = 22

**0**(cc xx the twins...MDCC LXXVI...)

585 - 364 = 22

**1**+

===============

.......................441

21 square = 441

12 square = 144

sums........ = 585

13 x 10 = 130

13 x 11 = 143

13 x 12 = 156

13 x 13 = 169

==========

..............= 598

Since we're counting 13s...

Simple math...

1 + 2 + 3 + 4 + 5 + 6 + 7 + 8 + 9 + 10 + 11 + 12 + 13 = 91 'steps'

91 of anything for that Matter.

That means that if we start at 2, then it's 90 x 4 of them = 360

Still remaining is 1111

14 + 15 + 16 + 17 + 18 + 19 + 20 + 21 + 22 + 23 + 24 + 25 + 26= 260

260 also of anything for that Matter.

Blinking... let's revisit the Great Cycle...

=========

The Mayan Great Cycle = 1872000 days, 144000 = Mayan Baktun

1872 / 144 = 13

1872000 days / 144000 = 13 (13 x 5 = 65) x 8 = 520

1872000 days / 14400 = 130 (130 x 5 = 650) x 8 = 5200

1872000 days / 1440 = 1300 (260 Tzolkin x 5 = 1300) x 8 = 10400

1872000 days / 13 = 144000 Baktun

1872000 days / 18 = 104000

1872000 days / 20 = 93600 (260 Tzolkin x 360 Tun = 93600) x 2 = 187200

1872000 days / 1800 = 1040 = 260 x 4

See...?

But wait...

1040 does not include the Alpha row... also known as our thumbs...

when added...

1040 + 260 = 1300 and if days = 1872000 minutes. also

1300 x 1440 = 1872000

Well, this would be where I decided that Mayan = Mason.

Even if they don't think so.

Such sense... if we use 10 base, they use 20 base,

Then tell me how we are NOT the same thing? duh?

M.A.Y.A.N

13.1.25.1.14

4.1.7.1.5

M.A.S.O.N

13.1.19.15.14

4.1.1.6.5

Compare?

82880

=====

41715

41165

=====

00550 and that's a handshake = 5 fingers in five fingerS.Lion.

==============

to be continued...and sourced where App.Pro;Pro.

.check back.soon. ;)

## 4 comments:

Did you know that Albert Einstein's parents were colleges with sigmund freud. Albert's birth and childhood was a psychological test to see what would happen if a child wasn't taught any language, name's any social skills. Great way for unleashing the superconsciousness...just some food for thought Adam

I didn't know that about Albert, no. I do take notice of his birthdate however. Pi. 3.14 1879 and 4.18 1955

:) my weird number thing. Thanks for reading.

If you have links, please feel free to share them. Thanks!

R U Talking to me sister? i love u...but thats me...13 is me...I get lost in my own genius much less ur mega genius.....

Post a Comment