12.27.2009

Lovely Friend...

Lovely Friend...
25.15.21
also. ;)

12.23.2009

Planisphere...

December 21 midnight.
Position 11PM becomes January 5ish
Position 11AM South = July 4th.ish.
ish = sLight.
11:11
Midnight N. = they knew. and we know.

12.05.2009

CRC

Cyclical Redundancy Check
101101101 as binary = 365 decimal.

101101101 / 1010 = 100100 bin, 44 oct, 36 dec, 24 hex
XXCC

12.02.2009

Yo!joY

1331
3113
dood.
;)~

Lovey...

11.24.2009

Point.Six

...map point. 'gents'...

.

tempLE tempO...

.


11.23.2009

Interupt ReQuest...

8)*
155, it’s My ride… eYes, that makes Me, the Driver. ;)~

11.21.2009

Hey, ...QT

Q. wtf is it?
A. Good.
...
Q. ta, ken, Qi, again?
A. knowpe.
...
Q. Solacer?
A. SOLa! speed Racer... ;)
...Hola!

Say IT again Sam...

I. L. O. V.E.. Y. O. U
9.12.15.22.5. 25.15.21

I. L. O. V.E.. Y. O. U
9.12.15.22.5. 25.15.21

Y. O. U
25.15.21

Y. O.
25.15.
X.....O (ox)~
52. 15
\\//
//\\
5125 'years' = Mayan Long Count Years X marks the spot

Yo! U!

11.10.2009

What does it mean?

"What is it mean for 9 12.15.22.5. 21?"

9 12.15.22.5. 21?
I . L. O . V. E. U

11.01.2009

Yo! VonDan...

Again, I hear your name...

Passion...

Pass.iT.on... ;)

Nice ass YOU goT TherE... ToA;D

ASAP...

As Simple As Possible...

A + B + C + D + E + F + G + H + I + J + K + L + M = 91
1 + 2 + 3 + 4 + 5 + 6 + 7 + 8 + 9 + 10 + 11 + 12 + 13 = 91

91 x 4 = 364
91 x 5 = 455

2 + 3 + 4 + 5 + 6 + 7 + 8 + 9 + 10 + 11 + 12 + 13 = 90
B + C + D + E + F + G + H + I + J + K + L + M = 90

N + O + P + Q + R + S + T + U + V + W +X + Y + Z = 260
14 + 15 + 16 + 17 + 18 + 19 + 20 + 21 + 22 + 23 + 24 + 25 + 26 = 260

455 - 364 = 91
455 - 365 = 90
455 - 366 = 89... hi :)


360 / 4 = 90
360 / 5 = 72 x 26000 = 1872000
3600 / 5 = 720 x 2600 = 1872000
36000 / 5 = 7200 x 260 = 1872000
1872000 / 1300 = 1440
26000 / 5 = 5200 x 360 = 1872000
2600 / 5 = 520 x 3600 = 1872000
260 / 5 = 52 x 36000 = 1872000
260 / 4 = 65


90 + 65 = 155 x 1200 = 186O0o Light! smiles per the 'second'



...


The Maya Great Cycle, Revisited

I revisited the Great Cycle...

The Mayan Great Cycle = 1872000 days,
144000 days = Mayan Baktun

1872000 days / 144000 = 13 (13 x 5 = 65) x 8 = 520
1872000 days / 14400 = 130 (130 x 5 = 650) x 8 = 5200
1872000 days / 1440 = 1300 (260 x 5 = 1300) x 8 = 10400

1440 x 1300 = 1872000
1440 x 130 = 187200
1440 x 13 = 18720

1440 happens to also be 'minutes' in one day.


=======================================

20 x 13 = 260 Tzolkin
20 x 18 = 360 Tun
20 x 20 = 400 .... Happens to be years in a Gregorian cycle.
The Sun happens to be 400 times larger then the Moon.

So...
1872000 days / 13 = 144000 days is a Baktun
1872000 days / 18 = 104000
1872000 days / 20 = 93600 (260 Tzolkin x 360 Tun = 93600) x 20 = 1872000

1872000 days / 1800 = 1040 = 260 x 4

See the 2nd half of the English alphabet... or any alphabet? Or anything for that matter....

14+15+16+17+18+19+20+21+22+23+24+25+26 = 260 x 4 = 1040
N+O+P+Q+R+S+T+U+V+W+X+Y+Z = 260 x 4 = 1040


1040 plus another row 260 = 1300

260 Tzolkin x 4 = 1040 (four 'fingers')

260 Tzolkin x 5 = 1300 (four 'fingers, one thumb', five digits)

Passion...

Pass.iT.on... ;)

ADD they said...

A=1, B=2, C=2, D=4.... Z=26

12 squared = 144

18 x 8 = 144 ADD they said...

...A twist...
18 x 80 = 1440
18 x 800 = 14400
18 x 8000 = 144000 x 13 = 1872000

10.13.2009

... and 1300 days = 5.5.2013 Easter 'East''

1300 days x 1440 'minutes' in each day = 1872000 'Great Minutes'...
260 tzolkin x 5 = 1300 days

and...

1300 days x 1400 DAYS = 1872000 Great Mayan Long Count Days.

and...

N + O + P + Q + R + S + T + U + V + W +X + Y + Z = 260
14 + 15 + 16 + 17 + 18 + 19 + 20 + 21 + 22 + 23 + 24 + 25 + 26 = 260

12 Around One?

.... how about Ones Observe 12...

Fibonacci...........................................................................
144 89 55 34 21 13 8 5 3 2 1 1 0 ... flip.O.nacci... <...this way...
144 = 12 x 12 .... if 144 were taken as 'hours', then this would be six days

1440 = 120 x 12.... and 1440 taken as 'minutes', then this would be one day ... and etc.
14400 = 120 x 120 ... as minutes, this is 10 days...
144000 = 1200 x 120 ... as minutes, this is 100 days!
1440000 = 1200 x 1200 ... as minutes, this is 1000 days...

1111 'days'

...this eleven eleven enough for you yet...? ;)

January 6 2012 <~ that way 1111 daze = 12.21.2008 Winter Solstice.
"we have four positions in a year"

.....what I call a Natural Count.

Added together = ................... then digit sum = ...... then sum X sum

9999 = 36 ..................3 + 6 = 9
8888 = 32 ..................3 + 2 = 5
7777 = 28 ...................2 + 8 = 10
6666 = 24 .................2 + 4 = 6
==========================
.........120 .............................30 x 120 = 3600 'seconds to an hour'

5555 = 20................2
4444 = 16................7
3333 = 12 ...............3
1111 = 4 ..................4
2222 = 8 + ............. 8 +
==========================
........... 60 ................24 x 60 = 1440 as 'hours' = 60 days, as 'minutes' = 1 day

3600 as just a number
....60 plus
=====
3660


The year 2012 has 366 days
The next 'year' , is 2013

"We leap on four"

366 days 2012 - 60 = 1952 The year the tomb is open


......................................................................................



96 x 13 = 1248
~~~~~~~~~~~
Hi Q....................QHi
220 years ago = 1789. 3. 4 = Constitution goes into Effect
220 years ago = 1789. 4. 3 = George Washington becomes first President under the Constitution

MDCCLXXVI = 1776 (on the $One, and on the Book as)
July IV, MDCCLXXVI

CCXX + CCXX = 440
(220 + 220 = 440)

1776 - 440 = 1336 + 1776 = 3112 + 2013 = 5125 The Mayan Long Count 'Years'


Score!

yes...

455 x 80 = 36400 / 7 = 5200 / 4 = 1300 / 13 = 100 you DID C that after all. :)


ASAP it is then...

As Simple As Possible...

455 - 364 = 91
455 - 365 = 90
455 - 366 = 89

360 / 4 = 90
360 / 5 = 72 x 26000 = 1872000
3600 / 5 = 720 x 2600 = 1872000
36000 / 5 = 7200 x 260 = 1872000
1872000 / 1300 = 1440
26000 / 5 = 52
00 x 360 = 1872000
2600 / 5 = 520 x 3600 = 1872000
260 / 5 = 52 x 36000 = 1872000
260 / 4 = 65

65 x 90 = 5850... oh pause and behave! ;p

90 + 65 = 155 x 1200 = 186O0o Light! smiles per the 'second'

187200 0
186000 -
======
1200

155 x 36 = 5580

Pacal:
3.26.603
8.31.683
========
5 .5. 80 life

5125 Long Count years
0455 +
====
5580


1 mile is 5280 feet

5125
0155 +
=====
5280 +
0300
====
5580 ... PLUS the tomb was left open 9 years.

01123581321345589

... and yes, 366 would have been 2008 also.

1111 plus 6 = 1117

10.31.2009

Happy ;PaDoWan..?

;)~
...do U wanna?
play?

eM!path

... ring ring.... High, you've reached the Operator...
Dude, I think we're lost... would you mind;

sh h h... eWbathE... in the Love.

18 x 8 = 144 (12 square)

... I'm sure you can figure the rest from tHere...

but if not...

18 x 8 = 144

18 x 80 = 1440
18 x 800 = 14400
18 x 8000 = 144000
x 13 = 1872000

w;p~t goood... lol!

10.29.2009

AA

"Who!" Whispered Digits
"Yes, dig it" said Who!..."
"O.N.othing..." Said Digits,
I was Just. Making sure of You."

Me.

"Pooh!" whispered Piglet
"Yes Piglet" said Pooh.
"Oh nothing" said Piglet
"I was just making sure of you."
~AAMiline

10.27.2009

bonds.eYe!










Start date:
Winter Solstice 12.21.2008 This Year
...
12.21.2008 plus 11 days = 1.1.2009 New Year
...
12.22.2008 plus 13 days = 1.4.2009 PeriHelion Jan 4 2009(day) 15(hour)
...
12.21.2008 Winter Solstice plus 89 (HI) days = Equinox Mar 20, 2009 11(hr) 44(min)
...
12.21.2008 Winter Solstice plus 135 days = 5.5.2009 … He came four years ‘early’
...
12.21.2008 Winter Solstice plus 182 days = Solstices June 21 2009 05(hr) 45(min)
...
12.21.2008 Winter Solstice plus 195 days = 7.4.2009 independent and A She.Lion
...
12.21.2008 Winter Solstice plus 220 days = July 29, 2009 … He ascended the throne at age 12 on July 29, 615
...
12.21.2008 Winter Solstice plus 55 days = February 14, 2009 Valentine.
...
12.21.2008 Winter Solstice plus 100 days = 3.31.2009 … She came four years early also.
...
12.21.2008 Winter Solstice plus 101 days = 4.1.2009 … Such Jokers.They Are
...
Dance with me, He said
12.21.2008 Winter Solstice plus 235 = 8.13.2009
...
On my birthday honey… She replied
12.21.2008 Winter Solstice plus 233 = 8.11.2009
...
Stubborn as they are, He wanted to dance on his birthday…He’s aLion
Stubborn as they are, She wanted to dance on her birthday…She’s aLion too
...
Cha Cha… He said.
Samba… she replied.
...
They stared into each others eyes…and then she called him an egg head.
They stared into each other eYes…and then he threw One at her…

12.21.2008 Winter Solstice plus 377 days = 1.2.2010
12.21.2008 Winter Solstice plus 377 days and * 1 * = 1.3.2010 Perihelion Jan 3
...
The Winds held back and so did Time…He threw an egg…at the She Phi.Line
A bolt of light, Her hands to the sky…and back at Him, She threw a Pi…

195 182 = 13

12.21.2008 Winter Solstice plus 95 days = 3.26.2009 …

My birthday babe ... C?
Now…what did you do with that ball?
...
Stubborn as He was, he wouldn’t share that he threw her ball into the air. Round it went as it came on down…landing backside up and sideways down….

12.21.2008 Winter solstice plus 1331 days = 8.13.2012
MY birthday, He said with a grin
...
and right just then, She saw His hand and spun her turn, OX again
3113 – 2012 = 1101 back to the Bin ... and then She grinned… ;)
...
tricky girl
he said with a stare…I sea where you play and I’ll see you there
1101 + 1011 = 11000 XXX Kisses
...
You’ll C me there and I’ll C you Here…
1101 + 1011 is 2112 my dear…
XX Kisses back.CC that?

12.21.2008 Winter Solstice plus 220 days = 7.29.2009…
IT WAS your throne... She giggles…then she winks as she blinks.
...
Did you leave me a clue? He asks while he thinks… crinkles his brow… as she stands and she blinks …
...
HONEY ... 233 MY birthday…surprise! \@@/ she shrugs as she rolls her eYes
12.21.2008 Winter Solstice plus 233 days = 8.11.2009
.X X. KISSes already… ;p

And then he saw, what he recognized, to be the funny, in the funny surprise…
12.21.2008 Winter Solstice plus 1556 days = 3.26.2013 …
‘Her’ birthday… after all.
...
You owe me $One dollar dear. I’ll remind you in 1556 days after 220 okay? Leave you a little CC on the note… XX

... little Innocent play… wink-ET-blink.


12.21.2008 Winter Solstice plus MDCCLXXVI days = 11.1.2013

11.1.2013 = “Día de los Angelitos” (Day of the Little Angels)

Leaving a little Tzolkin... 11.1.2013 minus 260 days = 2.14.2013
... of Love

...and a TunE of Valentines from above …
11.1.2013 “Día de los Angelitos” minus 360 = 11.6.2012 Vote for Peace

12.21.2008 plus 1550 days… = March 20, 2013 Equinox Mar 20(day) 11(hr) 02(min)

I’ll give you a minute to check it dear…
1550 – 1440 = 0110 .XX.

Little game of Khet? ... or was that Cat?
Or was that TeT… TuCat chA Dragon…

MDCCLXXVI = 1776 .. the twins CC XX = 220 .. remaining is…
MD L VI = 1556

1556 + 1776 + 2013 = 5345 – 220 = 5125 Maya Long count ‘years’...

...........................5+3 = 8 H, 4+5 = 9 I.... "hi" ;)

Begin…check.
1.6.2012 going <~ that way 1 day. January 5 2012 = Perihelion

January 6 2012 <~ that way 1111 daze = 12.21.2008 Winter Solstice

From date: Thursday, January 5, 2012 Perihelion

Going ~> this way….440 days (Two.Lips…) The pole can’t turn honey
...do you know what kind of crazy KAOS that would cause?
Give back, the ball and please. ;)

Resulting date: Wednesday, March 20, 2013 Equinox

12.21.2008, Winter Solstice… plus 1776 days
is Friday, November 1, 2013 Día de los Angelitos

... the message, four years early.

psst...

10.25.2009

Yep...

... I'm the One with thE C;D playa... ;)

... yup, that's Me, said :DJ
... agree, said thE MC...

"Noted" said the Scribe. ;)~

Missing a Date?

... you shoulda asked me out then ;)



~synaptic
~GuitaR
~snapS is









if you seek a missinG.eight...
Then ... 1111111111 square = 1234567900987654321
****** this is also nineteen numbers returned. nineteen = S

Nothing is missing until you square ten ones.
Up to nine, the numbers are complete.
This is not a binary square but a decimal square.

Decimal

1111111111 square = 1234567900987654321 ... 'Missing' Eight Ms.SideWays

<:3 ... 9
L6 ... You lookinG for.Me? ;)~
... @8@ ... Indeed;
1 square = 1
11 square = 121
111 square = 12321
1111 square = 1234321
11111 square = 123454321
111111 square = 12345654321
1111111 square = 1234567654321
11111111 square = 123456787654321
111111111 square = 12345678987654321

1111111111 square = 1234567 900987654321

Albert... Dice Tumble.

23

3


13


5


~@~
eYes, they do...



So sweet...

One Observes...

144 89 55 34 21 13 8 5 3 2 1 1 0 ... flip.O.nacci... < that way...

144 = 12 x 12 .... if 144 were taken as 'hours', then this would be six days

1440 = 120 x 12.... and 1440 taken as 'minutes', then this would be one day ... and etc.
14400 = 120 x 120 ... as minutes, this is 10 days...
144000 = 1200 x 120 ... as minutes, this is 100 days!
1440000 = 1200 x 1200 ... as minutes, this is 1000 days...

1111 'days'

...this eleven eleven enough for you yet...? ;)

10.24.2009

12 Around One?

.... how about Ones Observe 12...

10.24.2009

... I'm sure I mentioned that.
But I haven't mentioned that from today 10.24.2009 plus 1336 days = June 21, 2013 Solstice.
And from June 22, 2012 <~ that way 1776 days = 8.11.2008


Check it... http://aa.usno.navy.mil/data/docs/EarthSeasons.php
Count them... DateANDtime.com

1336 + 1776 = 3112 + 2013 = 5125 Long Count 'YEarS'
tHERe ;)

HEy ART...
10.24
10.13
====
@@11

10.13.2009

... and 1300 days = 5.5.2013 Easter 'East''

1300 days x 1440 'minutes' in each day = 1872000 'Great Minutes'...
260 tzolkin x 5 = 1300

... did I not share that? lol!

Mayan Long Count. Minutes.

My theory on the Maya numbering system...

Is that the dots are units of Twenty in addition to units of One and that the 'Kin' is not only a day, but also what we call a 'minute' and that the current system of Time keeping in use today IS, the Long Count... while it is documented that they 'abandoned' it, I don't find that a reasonable theory ... I will show that it is the current 'Gregorian System'.

10.17.2009

How Many Days...

How many days until 2013?

~know. how many days until When in it?
are the questions.

10.12.2009

Albert

... said he never didE but said
know dice and know to know
why, you come this way.

I tried I cried with tear in eye
Blinking thinking through a day
Tones of change rearranged a
message, the Indian had to say...

Clef the Chef reads to the lefT
and George was set to Sing
Then along came a Cat with
Chaac too Bat, so I chose
to read again.

Come the fun a circus came a
bell was sound and a day was
Named. Kites float high in a
Wind blown sky and Light was
set to be heard... DO, the Path!
Flashed out loud and struck a
Coiled nerve.

Visions come and a Write was
song, sung by Mother Earth.
Handle hear vibrations there
It's Time to Love with Words.

Speak, it's free giving healing
Energy, sharing caring with
Memory, exploring doors within
corridors of E.Turn.it.C....

10.01.2009

O.

96 x 13 = 1248
~~~~~~~~~~~
Hi Q...
220 years ago = 1789. 3. 4 = Constitution goes into Effect
220 years ago = 1789. 4. 3 = George Washington becomes first President under the Constitution

MDCCLXXVI = 1776 (on the $One, and on the Book as)
July IV, MDCCLXXVI

CCXX + CCXX = 440
(220 + 220 = 440)

1776 - 440 = 1336 + 1776 = 3112 + 2013 = 5125 The Mayan Long Count 'Years'

9.12.2009

Thank you....


"Way back in time, before writing was even invented, it was measures and counting that provided the armature, the frame on which the rich texture of real myth was to grow."

G. De Santillana & H. Von Dechend, Hamlet's Mill.


"I .... kiss the tender inward of thy hand"

~Shakespeare, Sonnet 128







195,955,200,000,000

9.09.2009

Score!

yes...

455 x 80 = 36400 / 7 = 5200 / 4 = 1300 / 13 = 100 you DID C that after all. :)

8.23.2009

.

.... a Love came and found you ....

8.22.2009

CanDay...

144 89 55 34 21 13 8 5 3 2 1 1 0
144 = 12 x 12 .... if 144 were taken as 'hours', then this would be six days
1440 = 120 x 12.... and 1440 taken as 'minutes', then this would be one day ... and etc.
14400 = 120 x 120 ... as minutes, this is 10 days...
144000 = 1200 x 120 ... as minutes, this is 100 days!
1440000 = 1200 x 1200 ... as minutes, this is 1000 days...

8.17.2009

The Meta.Chi

eYes are peering as my Pen
Shakes and the ink is Spearing
whispered words I'm hearing
from the air.

This quiet is the Guardian Way
subtle Company names the Day
and all Robes read....

"...speak what we feel,
knot what ought to be said...."

I heard the Stations appear
in my head...

One by one I write to see
Then. In the Meta.Chi.


Meta- (from Greek: μετά = "About"... "after", "beyond", "with", "adjacent", "self")
The Medici

"It's About.Time"


Chi.Can.Soup from the Soul is the best Medicine...

8.12.2009

The Mayan Numbers Compared

Yes, the promise came.
Happy bday to us both.

~if the Maya are Vigesimal, then why would a dot be translated as 01? Rather then as two? which in binary looks like '10'
Do you know More.is? ;) lol!

BECAUSE, IF the dots were actually 20s, then we'd have this...



and the dots would make sense as 20s because 20 x 13 = 260 Tzolkin and 20 x 18 = 360 Tun is the logic of their math.


On a side note, the Morse code equivalent, looks like this...

. _ _ _ _ 1 1 _ _ _ _ .
.. _ _ _ 2 2 _ _ _ ..
... _ _ 3 3 _ _ ...
.... _ 4 4 _ ....
..... 5 5 .....
_ .... 6 6 .... _ 
_ _ ...7 7... _ _
_ _ _ ..8 8.. _ _ _
_ _ _ _ .9 9. _ _ _ _
_ _ _ _ _ 0 0 _ _ _ _ _


* this is my own observation and may not agree with known scholarly information regarding Maya and Morse code. I don't believe this is supported anywhere but... I find it reasonable.

8.08.2009

ASAP it is then...


455 - 364 = 91 'IA'
455 - 365 = 90 '@@'
455 - 366 = 89 'HI'


360 / 4 = 90
360 / 5 = 72 x 26000 = 1872000
3600 / 5 = 720 x 2600 = 1872000
36000 / 5 = 7200 x 260 = 1872000
1872000 / 1300 = 1440
26000 / 5 = 52
00 x 360 = 1872000
2600 / 5 = 520 x 3600 = 1872000
260 / 5 = 52 x 36000 = 1872000
260 / 4 = 65


90 + 65 = 155 x 1200 = 186O0o !ight! smiles per the 'second'

187200 0
186000 -
======
1200

155 x 36 = 5580

Pacal:
3.26.603
8.31.683
========
5 .5. 80 life

5125 Long Count years
0455 +
====
5580


1 mile is 5280 feet

5125
0155 +
=====
5280 +
0300
====
5580 ... PLUS the tomb was left open 9 years.

5589

... and yes, 366 would have been 2008 also.

ASAP

Count and Add;...
1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13 = 91

14+15+16+17+18+19+20+21+22+23+24+25+26 = 260

Assign AVEnue

1+2+3+4+5+6+7+8+9+10+11+12+13 = 91
A+B+C+D+E+F+G+H+I+J+K+L+M = 91
14+15+16+17+18+19+20+21+22+23+24+25+26 = 260
N+O+P+Q+R+S+T+U+V+W+X+Y+Z = 260




1 thru 13 are 91 'steps' x 4 'sides' = 364 'steps' (Pyramid, Chichen Itza)
2 thru 13 are 90 'degree' perhaps. x 4 = 360 also known as a Mayan Tun (20 x 18)


We already know...

60 seconds = 1 minute
3600 seconds = 1 hour
60 minutes = 1 hour
3600 minutes = 60 hours

24 hours = 1 day
1440 minutes = 1 day
86400 seconds = 1 day


Here's something we might not always pay attention to... in a minute kind of way...

24 hours = 1440 minutes, that means
12 hours = 720 minutes, that means
6 hours = 360 minutes.

Mayan Tun is 360 days.
Mayan Katun is 7200 days
Mayan Baktun is 144000 days


Mayan Long Count Traditional:

Kin = 1 x 20 = 20
Uinal = 20 x 18 = 360
Tun = 360 x 20 = 7200
Katun = 7200 x 20 = 144000
Baktun = 144000 x 13 = 1872000 days, which is 5125 years, which is recorded as 'ending date'
December 12, 2012


...to.be.continued.2013 ...


We use the number 360 as 'degree', as one 'circle'...
But on the clock, 360 is used to represent 6 hours, one quarter.

That means...
6 hours = 1 quarter of a day = 360 minutes
6 hours = 2nd quarter = 360 minutes
6 hours = 3rd quarter = 360 minutes
6 hours = 4th quarter = 360 minutes
==========================
24 hours in a day = 1440 minutes.

~Look familar?~

8.07.2009

The Rook

8D
my mind is an open Book.
read it and have a look.
"Open" said Crow.
"We near the brook"
"Stones are there and
little by little does the trick.

Love the journey... it's the
Mother of all invention.

7.21.2009

Hey... Bond....

91 90 89 88 87 ...

"You're so h;p dear"

yeah, I see :)
you're an OX macho man
yes, I wanna cod;*
lol!
oh! what timing... strange.love
you have my eYes.

7.13.2009

Define This

Coincidence is the noteworthy alignment of two or more events or circumstances without obvious causal connection. The word is derived from the Latin co- ("in", "with", "together") and incidere ("to fall on")....

A coincidence does not prove a relationship, but related events may be expected to have a higher index of coincidence.

Probability theory is the branch of mathematics concerned with analysis of random phenomena
Wiki==================================

I intend to show coincidence between many things and probability sum more that I don't even Know About yet. Randomly of course.
Coincidence can be like that.

;* THIS is Long.




Albert... Twin...
How many ways?



It's a coincidence that Pacal left instructions for the Long Count over 1300 years ago and they still work today

" ... This Way..." "... the 7, the 4 and the 13..."

Pacal
Born 3.26.603
dyed 8.31.683
lives 5.5. 80

His tomb was left open for 9 years and sealed in 692

Who is Pacal? This cat right here...


Pacal II, also known as Pacal the Great (the most recent work gives his full name as K'inich Janaab' Pakal (26 March 603 - 31 August 683), was ruler of the Maya polity of Palenque. Pacal ascended the throne at age 12 on July 29, 615, and lived to the age of 80. The name "Pacal" means "shield" in the Maya language. Wiki


The Message:

“...show the people of the Earth the count of the Tun uc, the count of the seven, the four, and the thirteen. In this way..."

http://www.lawoftime.org/law/subjective5.html

==============================================


PACAL [also known as Pakal, Hanab-Pakal, Pacal the Great, Lord Shield Pacal, Lord Shield-Pacal, Subject A, Sunshield, Sun-Shield, Lady 8 Flower]. Probably the greatest ruler of Palenque. He ruled from 9.9.2.4.8 (A.D. 615) to 9.12.11.5.18. (A.D. 683). He ascended the throne at age 12 years 125 days, and died at age 80 years 158 days. He is entombed in the sarcophagus of the Temple of the Inscriptions.

http://www.mesoweb.com/pari/publications/RT01/RT01_01.html






Par.Sing....

5 months, 5 days, 80 years Pacal lived, plus 9 years gives in short, 5589 = 'Pacal' as does 5580
Collect a clue.




Fibonacci...
0 1 1 2 3 5 8 13 21 34 55 89 144...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 numbers
Count...

The 'But'... 12 squared = 144 and 144 = letters 'ADD' English Alphabet

Which means zero is not counted.
Then why is it there?
"Nature doesn't waste"

Roll
...

1 1 2 3 5 8 13 21 34 55 89 1440...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Square = 144


And what is Fibonnaci?

Fibonacci:
In mathematics, the Fibonacci numbers are a sequence of numbers named after Leonardo of Pisa, known as Fibonacci. Fibonacci's 1202 book Liber Abaci, introduced the sequence to Western European mathematics...

The first number of the sequence is 0, the second number is 1, and each subsequent number is equal to the sum of the previous two numbers of the sequence itself. In mathematical terms, it is defined by the following recurrence relation:

Source : Wiki


Basically, that means 'past, plus presents, equal next'

and...it's a coincidence that
1440 'minutes' happen to also be One Day.
144 happen to be hours in 6 days.
That might be read as 7 days.
Monday thru Saturday we call them
and... then there's Sun day.

That means 1440 as hours = 60 days
144000 days happen to also be a Mayan Baktun
This means that the Mayan calendars are the same as what we use.

144000 Baktun / 400 Gregorian = 360 ... back to Gregorian later.

144000 / 60 happens to be 2400 and that might be hours too...
in 100 days.

The Roman Numeral for 100 happens to be C

Civilian time uses the numbers 1 to 12 to identify each of the 24 hours in a day. In military time, the hours are numbered from 00 to 24. Regular and military time both use minutes and seconds in exactly the same way. (For example 1:05PM would be 1305 hours.) When converting from regular to military time and vice versa, the minutes and seconds do not change. Midnight is written as 2400 or 0000.
http://www.militaryspot.com/resources/item/military_time

Military/NATO/Letter time zones



More on Roman Numerals later, but for now...

Oh and look, 0000 = midnight and that would make sense because RGB000 would = color BLACK, solid.
1872 000

You don't know RGB?

The RGB color model is an additive color model in which red, green, and blue light are added together in various ways to reproduce a broad array of colors. The name of the model comes from the initials of the three additive primary colors, red, green, and blue. Wiki

If 0000 = Mid.Knight then 1111 might = Day & Knight


Now, what do we know...
In our modern Gregorian Civil Calendar 'year' there are 365 (rounded) days and 366 days a calendar Leap year. That also happens to be the same year we vote and have Olympic games. On the Leap year. Those days are made up of 24 hours each.

24 hours = 1 day, which is the same as to say
1440 minutes = 1 day, which is the same as to say
86400 seconds = 1 day

60 seconds = 1 minute
60 minutes = 1 hour
24 hours = 1 day.

One day contains 1 pair of 12 hours and 2 pair of 6 hours

12 + 12 = 24 hours
6 + 6 + 6 + 6 = 24 hours


We work, sleep and live in 8 hour cycles (roughly).
8 + 8 + 8 = 24 hours also.
8 x 8 x 8 = 512 and


Here's another big One...
8 x 88 = 704 and that might be part of 1776 as 7.4.1776

704 =
word G'0;D (this is my interpretation) ... we are free to see 'god' as we choose.

Even if it didn't have anything to do with 'god', this is still quite the accurate tomb inscription... write, that's where we started.



Back to the Maya...

Pacal's tomb says
"...show the Count..."
"... in This Way..."
"... the 7, the 4 and the 13..."

That's been interpreted as 7 x 4 x 13 = 364 'days' a year plus 1 to make a 365 day solar year. In the Maya way, 365 is called their Haab 'calendar'.

It's also been said that 20 x 18 = 360 plus 5 = 365 'Haab'
That's the same as to say 360 plus 4 'fingers' = 364 plus 1 thumb = 365



3 + 6 + 4 = 13 = M ...
7 x 4 x 13 = 364(seven days, four weeks, 13 moons)

3 + 6 + 5 = 14 = N ...
'Modern' solar calendar... but, we say 52 weeks. 52 weeks x 7 days = 364 days. Not 365. what the heck is that about?

3 + 6 + 6 = 15 = O...
while we're at it since 366 = Leap,Vote,Play Olympics Year.



Know the Maya...

The Great Cycle = 1872000 'days'

Long Count Days...

Kin = 1 and x 20 =
Uinal = 20 and x 18 =
Tun = 360 and x 20 =
Katun = 7200 and x 20 =
Baktun = 144000 and x 13 = 1872000 days

\\// 'sideways'

20 x 13 = 260
20 x 18 = 360
260 x 360 = 93600 x 20 = 1872000


The Great Cycle of 1872000 days is rounded to 5125 'years'
That's the date 'ending' cycle of 12.21.2012



Know that they Know us...
If 1872000 were 'minutes', that would = 1300 days.

Simple math...

1872000 / 1440 minutes per day = 1300 days

1300 days / 5 happens to be 260 days which is called a Mayan Tzolkin

260 also happens to be 5 days x 52 weeks.
If that's the case, we know them as Monday thru Friday..
TGIF
! and then the weekend of 2 x 52 weeks = 104 days.

eYES!FIG dear?
Oh, GIFThanks! (GOD IS FUNNY!) Go.Figure. :)

Sea again...

360 / 4 = 90
360 / 5 = 72 x 26000 = 1872000
3600 / 5 = 720 x 2600 = 1872000

36000 / 5 = 7200 x 260 = 1872000
26000 / 5 = 5200 x 360 = 1872000

2600 / 5 = 520 x 3600 = 1872000
260 / 5 = 52 x 36000 = 1872000
260 / 4 = 65


90 + 65 = 155 x 1200 = 186O0o!ight! smiles per the 'second' some say, sum more...

155 x 36 = 5580

Now that's a co.ink.e.dink too... Remember 5580 = Pacal's brain.

eYes, Pacal did say Hi after all! Lived 5, 5 and 80 years X

187200 .
186000 -
======
001200

187200 .
186312 -
======
888
and 8 + 8 + 8 = 24

Now that's another co.ink.e.dink!



It's a coincidence that there are 52 year in a Mayan century, 52 letters if lower case is counted with capitals in 26 letters of English Alphabet or just 52 of anything....for that matter.

There are also 52 cards in a modern playing deck and more then one fit in a 'shoe'... lol!!!


Number is funny like that, doesn't really matter what goes around them, they can just fit together anyway.


Any.Way, moving along...
Then there was this... and tHIs is a coincidence...

From his tomb...
"This way..."

7 4 1 3
7 4 3 1
1 3 4 7
3 1 4 7

3 + 3 + 3 + 3 = 12

The remaining...
741
741
147
147 +
=====
1776

The year of Independence.
The date specifically... 7. 4. 1776
That specifically leaves 11 11 remaining. Now that's a Signal!

Each row when digit summing, add to 12

7 + 4 + 1 = 12
7 + 4 + 1 = 12
1 + 4 + 7 = 12
1 + 4 + 7 = 12
3 + 3 + 3 + 3 = 12

That makes 12 x 5 = 60

From 2012 - 60 years = 20 1952 and that happens to be the year Pacal's tomb was reopened. Don't test me, I'm getting to 1947...
Less you forget why we care about 33. Anyway...

Here's a big One...

12 x 1776 = 21312 and with English alphabet letters in place

21312 says BACAB

"Bacab is the generic Yucatec name for each of the four pre-Spanish, aged Maya deities of the interior of the earth and its water deposits..." wiki
http://en.wikipedia.org/wiki/Bacab



His tomb should be over 1300 years old now...
by straight math...

Today - year tomb sealed
2009 - 692 = 1317 years
2009 - 683 = 1326 years
Today - year Pacal dyed

That means the year 691 was the last year it was 'open'.
2009 - 691 = 1318

It's a coincidence that 13 and 18 are important Mayan numbers.

20 x 13 = 260 Mayan Tzolkin
20 x 18 = 360 Mayan Tun (days)

360 is also a 'circle' we say 360 degree, it's also 6 hours (which has 360 minutes) and 360 are also 6 minutes.

Tun360 minutes = 6 hours
Tun360 minutes = 6 hours
Tun360 minutes = 6 hours
Tun360 minutes = 6 hours
Turns1440 minutes = 24 hours which we call One Day.

We are atomic number 6 = Carbon.
It's a coincidence that we have ridiculous history that says 666 = Nero or something. That might be three quarters of a day.too.

Might be 6 + 6 + 6 = 18 = R also. and also as Rah

Tzolkin x Tun = 93600 'days'
260 x 360 = 93600 and x 20 = 1872000

20 x 13 = 260
20 x 18 = 360

I say also...
20 x 20 = 400
T x T = 400

and 400 happens to also be a Gregorian calendar cycle, which we say is 400 'years'. The Sun happens to also be 400 times larger then the Moon.

You should know the Civil cycle, but if not, it's this...
400 years long

303 years contain 365 days
97 years contain 366 days and that means
400 years all contain 364 days.

144000 Mayan Baktun number / 400 Gregorian number = 360, oh! she gets the cigar. ;) That's OUR number.

7 x 4 x 13 = 364 is said to be the 'Moon Cycle'.
I know men think there are 13 per year, but women count them both.
There is always a new moon, even if we can't 'see' it.
That makes 26 a year.

======================

Back to those instructions...

741
741
147
147+
====
1776

1776 happens to also be written as

MDCCLXXVI in Roman Numerals which is on the base of the One Dollar bill, on the Pyramid. A pyramid happens to be made of 5 sides (with Earth as foundation, Counted), 8 lines, 5 corners.

585 = Pyramid
It's a coincidence that 585 is also the sum of 13sums multiplied 1 to 9... back to that later. It's also Venus days, rounded.

MDCCLXXVI

Know the Roman...
M = 1000
D = 500
C = 100
C = 100
L = 50
X = 10
X = 10
V = 5
I = 1

CC XX = 220 and 220s are many things
MD L VI = 1556

1776 - 220 = 1556 - 220 = 1336

I took the spare from the Book at the Statue of Liberty...
July IV MDCCLXXVI it says there.

It's a coincidence that the Mayan Long Count number of

5125 fits nicely...

1776 + 1336 = 3112
3112 + 2013 = 5125



8 x 3 = 24 'hours' x 60 = 1440 days x 1300 = 1872000 Mayan Great Cycle. Days

8 + 8 + 8 = 24
8 x 8 x 8 = 512 remember me?

8 x 88 = 704

88 hours = 5280 'minutes'

5280 also = feet in One sMile.






It's a coincidence that if you take Pacal's life span number of

5580 and subtract
5125 The Long Count number,
====
0455 you get 5 x 91

5580 - 5280 = 300 + 155 = 455
and allWays, as the Mason do, plus 1

The pyramid of Chich'en Itza has 91 steps on each of the four sides. 91 x 4 = 364 and 91 x 5 = 455 (where do you think we come back from?) ;)

455 - 364 = 91
455 - 365 = 90, oh look, we might call that a degree.



The Maya name "Chich'en Itza" means "At the mouth of the well of the Itza." This derives from chi', meaning "mouth" or "edge", and ch'e'en, meaning "well.

eYES, Chi, Q.



So, let's start with a Pyramid? Now that we have Pacal's instructions...

585 as 5 sides, 8 lines, 5 corners

91 steps each exterior side
x4
===
364 'steps' and 3 + 6 + 4 = 13

13 x 1 = 13
13 x 2 = 26
13 x 3 = 39
13 x 4 = 52
13 x 5 = 65 ('bottom' up to here = 455) - 364 = 91 'steps'
13 x 6 = 78
13 x 7 = 91
13 x 8 = 104
13 x 9 = 117 +
=============
sum.......585

Bottoms up Cupcake...
117 + 104 + 91 + 78 + 65 = 455


Now that's some simple clue right there.
13.5 = 65 and
13.8 = 104

104 + 65 = 169 and that's 13, square.


455 - 364 = 91 'steps'
455 - 365 = 90 'degree'

585 - 365 = 220 (cc xx the twins...MDCC LXXVI...)
585 - 364 = 221 +
===============
.......................441

21 square = 441
12 square = 144
sums........ = 585


13 x 10 = 130
13 x 11 = 143
13 x 12 = 156
13 x 13 = 169
==========
..............= 598





Since we're counting 13s...

Simple math...

1 + 2 + 3 + 4 + 5 + 6 + 7 + 8 + 9 + 10 + 11 + 12 + 13 = 91 'steps'
91 of anything for that Matter.

That means that if we start at 2, then it's 90 x 4 of them = 360
Still remaining is 1111

14 + 15 + 16 + 17 + 18 + 19 + 20 + 21 + 22 + 23 + 24 + 25 + 26= 260
260 also of anything for that Matter.

Blinking... let's revisit the Great Cycle...

=========
The Mayan Great Cycle = 1872000 days, 144000 = Mayan Baktun

1872 / 144 = 13

1872000 days / 144000 = 13 (13 x 5 = 65) x 8 = 520
1872000 days / 14400 = 130 (130 x 5 = 650) x 8 = 5200
1872000 days / 1440 = 1300 (260 Tzolkin x 5 = 1300) x 8 = 10400
1872000 days / 13 = 144000 Baktun
1872000 days / 18 = 104000
1872000 days / 20 = 93600 (260 Tzolkin x 360 Tun = 93600) x 2 = 187200

1872000 days / 1800 = 1040 = 260 x 4

See...?

But wait...
1040 does not include the Alpha row... also known as our thumbs...
when added...

1040 + 260 = 1300 and if days = 1872000 minutes. also

1300 x 1440 = 1872000

Well, this would be where I decided that Mayan = Mason.
Even if they don't think so.
Such sense... if we use 10 base, they use 20 base,
Then tell me how we are NOT the same thing? duh?

M.A.Y.A.N
13.1.25.1.14
4.1.7.1.5


M.A.S.O.N
13.1.19.15.14
4.1.1.6.5

Compare?
82880
=====
41715
41165
=====
00550 and that's a handshake = 5 fingers in five fingerS.Lion.


==============

to be continued...and sourced where App.Pro;Pro.
.check back.soon. ;)

Who Nose?

Washing.Tone...

555 feet, 5.5 inches.
That's funny honey. ;)

five fingers five fingers five toes five toes, two eYes to hear, two ears, 1 knows. lol!!!

I know nothing... of chess... much anyway.

7.10.2009

freEMASon

freEMASon

FreE Mason
eYes...
it is the age of reason

~Olive dear?

7.08.2009

YouWho!

halt?... know...

... I'm Who Goes Here.

.CA.lt.AC.

~Is this the Calvery, Love? ;)~

Yo! EiN


MDCC LXXVI = 1776
CC XX = 220

1776 - 220 = 1556
1556 - 220 = 1336 .... and why do I have TWO PAIR? you ask... because it's also on The BOOK... if you look.

1336 + 1776 = 3112 + 2013 = 5125
Mayan Great Cycle yEARS...

Two means two...

The remaining 1556 + 1556 = 3112 + 2013 = 5125
@@ 5591 1955 See See that?
=====================================
Tradition tells of a chime that changed the world on July 8, 1776, with the Liberty Bell ringing out from the tower of Independence Hall

http://www.ushistory.org/libertybell/


















8 x 3 = 24 'hours' x 60 = 1440 days x 1300 = 1872000 Mayan Great Cycle. Days

8 + 8 + 8 = 24
8 x 8 x 8 = 512

8 x 88 = 704

88 hours = 5280 'minutes'

5280 also = feet in One Mile.

Circle?

Wave...square...


360 / 4 = 90
360 / 5 = 72 x 26000 = 1872000 Maya Great Cycle Number
260 / 5 = 52 x 36000 = 1872000 Same
260 / 4 = 65


See again...

360 / 4 = 90 'degree' & as 'minutes' too if you like ;) ... We can be anything.
3600 / 5 = 720 x 2 = 1440 'minutes' = 1 day
2600 / 5 = 520 x 2 = 1040
260 / 4 = 65

Compare... 1440 - 1040 = 400
1440 + 1040 = 2480
lol!!!! close !

plus plus... 2480 + 400 = 2880 = TWO 'days' to Measure...

The Gregorian cycle is 400 years long.
The Sun is 400 times larger then the Moon.

360 / 2 = 180
360 / 20 = 18 Maya n Tun
260 / 20 = 13 Maya n Tzolkin
260 / 2 = 130

The difference is 5 between them
Together they are 31 and together together, we are 36

a full circle.

36 / 4 = 9


360 / 4 = 90
360 / 5 = 72 x 26000 = 1872000 Maya n Great Cycle Number
3600 / 5 = 720 x 2 = 1440 'minutes' = 1 day x 1300 'days' = 1872000
36000 / 5 = 7200 'Maya Katun' x 20 = 144000 'Baktun' x 13 = 1872000 Great Cycle
26000 / 5 = 5200 / 4 = 1300
2600 / 5 = 520 x 2 = 1040 / 4 = 260 (14 + 15 +++ 26 = 260) of anything.
260 / 5 = 52 x 36000 = 1872000
260 / 4 = 65


Sea again...

360 / 4 = 90
360 / 5 = 72 x 26000 = 1872000
3600 / 5 = 720 x 2600 = 1872000
36000 / 5 = 7200 x 260 = 1872000
26000 / 5 = 5200 x 360 = 1872000
2600 / 5 = 520 x 3600 = 1872000
260 / 5 = 52 x 36000 = 1872000
260 / 4 = 65


90 + 65 = 155 x 1200 = 186O0o!ight! per the 'second' some say, sum more...

155 x 36 = 5580

eYes, Pacal did say Hi after all!
Lived 5, 5 and 80 years, tomb opened FOUR9 now, three left to 2012

187200 .
186000 -
======
001200

187200 .
186312 -
======
888 = 24


8 x 3 = 24 'hours' x 60 = 1440 days x 1300 = 1872000 Mayan Great Cycle. Days

8 + 8 + 8 = 24
8 x 8 x 8 = 512

8 x 88 = 704


8 = H in alpahabet
8 = O in Periodic Chart of Elements. Oxygen.
H and 2 Os

8 and 8 8

'seconds' in 8 hours = 2880 0
'minutes' in 2 days = 2880


'minutes' in 88 hours = 5280




187200
186300
======
900

~ and now for the fun part...

90 x 65 = 585
0

A pyramid has 5 corners, 8 lines, 5 faces with Earth Counted...

585. = Sum 13s...to 9 levels. and then some.For the Next Count...

598 = Sum More of the 13s to 13 Levels.
598 - 585 = 13
598 - 558 = 40 x 13 = 520

7.03.2009

By Three

8 x 3 = 24 'hours' x 60 = 1440 days x 1300 = 1872000 Mayan Great Cycle. Days

8 + 8 + 8 = 24
8 x 8 x 8 = 512

8 x 88 = 704


8 = H in alpahabet
8 = O in Periodic Chart of Elements. Oxygen.
H and 2 Os

8 and 8 8

'seconds' in 8 hours = 2880 0
'minutes' in 2 days = 2880


'minutes' in 88 hours = 5280

Time

Alphabet letter (English)
Decimal 'position' of the letter
Red numbers are 'digit sum' of that decimal#
Hexadecimal of the Decimal
Red numbers are the 'digit sum' of that Hex#
Octal of the Decimal
Red numbers are the 'digit sum' of that Oct#

Binary in four places of Decimal numbers 1 to 15
Os in blue, 1s in red



0. . ... 0000
1. A ... 0001
2. B ... 0010
3. C ... 0011
4. D ... 0100
5. E ... 0101
6. F ... 0110
7. G ... 0111
8. H ... 1000
9. I ... 1001
10. J ... 1010
11. K ... 1011
12. L ... 1100
13. M ... 1101
14. N ... 1110
15. O ... 1111 is the letter 'O'

The letter O is in number position 15 and15 is 1111 in binary

1111 is one quarter of something.... which contains 360 of those things,

bin....alpha, dec, ds.....Qt.....degree...ds
1111... O = 15.....6......360... 90....9
1111... O = 15.....6......360... 90....9
1111... O = 15.....6......360... 90....9
1111... O = 15.....6......360... 90....9 +
======================
111100 ... 60 x 24 = 1440 = 360....36

60 x 1440 = 86400 which happens to be the number of 'seconds' in one day... also.


As binary, 1111 + 1111 + 1111 + 1111 = 111100

111100 = Decimal number 60 and represents 1440 'things'
which is also the sum of four letter Os if you add their decimal 'position' number...

15 + 15 + 15 + 15 = 60
1111 + 1111 + 1111 + 1111 = 111100 binary
111100 binary = Decimal number 60 and represents 1440 'things'


* this all is certainly, just my opinion about 'meanings'. The math is basic and you can check it via the windows calculator.

7.01.2009

Cell division

"This Way"

1 = 1
2 = 2
4 = 4
8 = 8
16 = 7
32 = 5
64 = 1
128 = 2
256 = 13
512 * = 8
1024 = 7
2048 = 5
4096 = 1
8192 = 2
16384 = 4
32768 = 8
65536 = 7
131072 = 5
262144 = 1
524288 = 2
1048576 = 4
2097152 = 8
4194304 = 7
8388608 = 5
16777216 = 1

33554432 = 2
67108864 = 4


.........X.........
67108864 x 3 =

2013
265
92 = 3
201236592 = 3

CC that?



Source: All hand drawn charts are IzzyGumbo
Unless otherwise noted.





================================================
Thank you Angela for the link.
http://www.youtube.com/watch?v=KD63NidkAKc&NR=1
I learned about Cell Division somewhat. :)